2010. december 5., vasárnap

Díszpárna készítés, akár karácsonyi ajándéknak isLegyünk kreatívak! Készítsünk díszpárnát. Nagyon egyszerű. Akár meglephetjük vele szeretteinket karácsonykor is. Így télen pláne ilyen esős-havas időben nem szívesen megyünk ki. A hasznos dologgal eltöltött időtől még jobb kedvünk is lesz:)


Kezdjünk hozzá:
Hozzávalók: textil, olló, mérőeszköz tű, cérna, patent, kitömött párnabetét amit mi is elkészíthetünk


Először kijelöljük az anyagon, mekkora párnát szeretnénk. Ráhagyunk két-két cm-t minden oldalon, és kiszabjuk. A párna másik felét, két fél anyagból szabjuk, az áthajtás miatt. Ennek mérete; a párna feléhez hozzáadunk még kb. 10 cm-t az átfedés miatt, a széleken itt se felejtsük el a ráhagyást.


A varrás: a fél anyagok átfedés felőli szélét szegjük be először. Aztán jöhet az összeállítás. lefektetjük a párna nagyobb anyagát, ráfektetjük a fél-fél anyagokat átfedve, úgy hogy a szegés felül legyen, mivel ez lesz a belseje.


Legombostűzzük és körben levarrjuk. Ez hamarabb megvan varrógéppel, de kézzel sem nehéz. Miután elkészültünk kifordítjuk a párnát, és a színén végigvarrjuk a szélét (ezt el is hagyhatjuk). Ezáltal egy kicsit érdekesebb lesz. Az áthajtásnál patenttel fixálhatjuk, de ha nagy az áthajtás még ez sem kell, nem fog elcsúszni. Szalaggal is megköthetjük, vagy gombot is varrhatunk rá a másik felén kis bújtatóval. Majd dekorálhatjuk még kedvünkre hímzéssel, flitterekkel, kinek mi tetszik...


Ugye nem volt nehéz, csináld meg te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...