2011. április 11., hétfő

Svájci falusi ház hozzáépítéssel




  • Modern hozzáépítés a festői faluban
Az épület a svájci hegyekben egy festői faluban található. Az építész egy nagyon régi házhoz tervezett egy modern épületszárnyat monolit betonból. Az építmény talán egyszerűségével nem rí annyira ki, hatalmas ablaknyílásai és anyaga viszont egyedivé teszi a többi házikó között.



  • Az új épület monolit betonból
Az eredeti épület a 18-ik században épült. hozzá épült a monolit vasbetonból készült új házrész. Az új rész, trapéz alaprajzával, tükörképe a régi falusi háznak.



  • A régi és az új közötti harmónia
Mindkét épületszárnyban megtalálhatóak a kiszolgáló helyiségek, mint konyha és fürdőszoba. még így is elegendő tágas tér jut a lakótereknek a 300m2-en. Láthatóan nagy a különbség az új beton- és a régi masszív kőből épült szárny között. A tiszta, egy szerű vonalvezetés zárkózik fel a rusztikus régi részhez.




  • Terasz, kilátással a hegyekre
A két épület között alakították ki a terasz részt. Egyik oldalon az utca, másikon a szomszéd telek határolja. A romantikus, nyugodt pihenő-, étkező helyet a nagy beton szökőkút választja el a gyümölcsöstől.



  • A jól sikerült kettős
A garázs bejárata az épület déli oldalán az alagsorban található. Az új épületnél a régi alaprajzát megtartották. Igazából egy tér, ahol az ablakok úgy lettek elhelyezve, hogy kilátásuk a szőlőhegyre vagy a Sargan Kastélyra essen.



  • A hatalmas belmagasság
A nappali és könyvtár terében a belmagasság nyolc méter.



  • A melegséget a fa padló adja
Az új épület felső emeletén a kandalló választja el az étkezőt a lakótértől.Az öntöttbeton falak és a tölgyfa padló adják meg a tér hangulatát. Innen átsétálva, a régi épületbe, a konyhába jutunk.


  • Világos étkező
Az étkező, végül is nevezhetjük így is, a galérián található. Letekintve a könyvtár szobát látjuk. Érdekes fényjátékot alkotnak a hatalmas ablakokon beáramló napsugarak. Míg az új épület nagy terei fényárban úsznak, a régi szárnyban mindent az eredeti módon hagytak és újítottak fel.



  • Alaprajz
Látjuk a jobb oldali vastag falak a régi szárnyat alkotják, a bal oldalon találjuk az új hozzáépítést.



Tetszett?

El tudsz képzelni ilyen két stílusú épületet?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...