2010. december 6., hétfő

Felmérés, mire figyeljünk?

Már átgondoltuk az igényeinket, mire van szükségünk, mit szeretnénk. A tervezés előtt még mindig egy fontos dolgot kell megtennünk. Fel kell mérnünk a helyiséget. Ehhez egy mérőszalagra  papírra és ceruzára van szükségünk.


Kezdetnek rajzoljunk egy skiccet, lehet alaprajz, vagy egy kis perspektivikus vázlat az adott részről. Megmérjük a helyiség vízszintes méreteit, hosszakat. Az ablakokat és ajtókat se felejtsük el.


Aztán a fügőleges méretekre is szükségünk van, pl. ha konyhabútor készül, az ablak alatti rész is fontos, és ha adottak a kiállások arra is szükség lesz. Ha pl. a fürdőszobánkat alakítjuk át, a vízkiállások helyét is be kell mérnünk az oldalfalakon, és a padlón is (wc helye). Végül a kapcsolók, konnektorok és lámpakiállások helyét is bemérjük, és a rajzunkon mindent jelölünk. Nem nehéz, csak kis odafigyelés kell hozzá. Ez után kezdhetünk hozzá a tervezéshez.

3 megjegyzés:

  1. Szia Móni, aktuálissá vált, hogy végigolvassam a régi bejegyzéseidet is. Szívesen vennék egy összefoglalót arról, hogy ma mire figyeljünk lakásvásárlásnál. Úgy értem, hogy régit veszünk (lakást vagy házat), hol vannak a rejtett bukkanók. És egy felújítás kb. költségeiről is szívesen olvasnék, akár egy esettanulmányon keresztül is. Nagyon jók az írásaid!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Heni, igyekszem mihamarabb eleget tenni kérésednek. A lakásvásárlás bukkanóiról már terveztem, hogy írok. A felújítás költségei nagyon egyediek, mindig az igényekhez mértek:)

    VálaszTörlés
  3. Heni,még annyit; megtisztelő, hogy vetted a fáradtságot a sok olvasáshoz, a kérésed vázlatai már megvannak, nemsokára érkezik:))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...