2010. december 17., péntek

A kényelem titka, 7 részben


Miért jó dolog a takaró a kanapén, a tűz a kandallóban vagy a gyertyák az asztalon? Ilyenkor télen a kinti zord időjárás miatt, sokkal többet tartózkodunk otthonunkban. Ezért különösen fontos, hogy ebben a hideg évszakban is jól érezzük magunkat otthon. Ebben a 7 részben megmutatom, hogy lehet otthonunk a téli hónapokban is meleg, otthonos, hívogató. Figyeljük meg, hogy otthonunkban télen is boldogok lehetünk:)

  • Amit biztosan szeretünk
A gyertyafény, a puha párnák, a kandalló melege... Ha ez megvan, már kellemes a hangulat nálunk.

képek
  • Ami hatással van ránk
Az otthon melege, mikor átlépjük a küszöböt, a látvány ami a szemünk elé tárul és az illat. Az otthonunk illata. Fedezzük fel újra otthonunk kényelmét. A tűz ropogását a kandallóban, a gyertyák fényét, a hangulatvilágítások által teremtett meghitt hangulatot.

kép
  • Mire figyeljünk, ha meleg meghitt hangulatot szeretnénk
A sötét, meleg árnyalatú falszínek meghitt, barátságos hangulatot kölcsönöznek. Legyünk bátrak a szín választásban. A barna , bordó árnyalatai ilyenek. A faburkolatok is lehetőleg igazi fából legyenek. Ezek az alap dolgok, de a kiegészítőkkel, textilekkel nagyon sokat tehetünk a meleg hangulatos enteriőr kialakításához.

  • Ami felmelegít
Egy fűszeres gyógytea vagy egy forró kakaó felmelegít bennünket belülről, a vastag gyapjú papucs és takaró pedig kívülről. A bojhos kötött párnák és puha takarók amik körbevesznek a kanapén olvasás vagy film nézés közben, a hőérzetünket növelik és betekerve magunkat a kedvenc takarónkba, jól érezzük magunkat. Ezért lehetnek külön téli takaróink és párnáink. Rakjuk tele kanapénkat annyival amennyi csak ráfér:)

  • Amivel dekorálhatunk
Ezek a kezeletlen fa és natúr dolgok. Ezek általában földszínekben pompáznak és nyugtató hatásúak. Rakhatunk a kandalló mellé fonott kosarat dióval. A kirándulás alatt összegyűjtött tobozok, bogyók, gallyak, termések teljesen megfelelnek erre a céra. Egy szép tálban helyezhetjük el gyertyával, vagy vázában... Ebben a bejegyzésben és  itt találhatunk szép példákat a dekorációhoz.

  • A fény szerepe
A fény az otthonunkban nagyon fontos dolog, különösen abban az évszakban amikor hamar sötétedik és a sok rossz idő miatt kintről nem elég jön belőle. Készíthetünk gyertya kompozíciókat, több helyre tehetünk teamécseseket. A gyertyák és a kandalló fénye a meghitt hangulatért felelős, de szükségvan még több fényre. Ilyenkor használhatunk álló lámpát, érdekes kis lámpákat a komódon és akár falilámpákat is.  • Hol van a titok
Ha mindezt megvalósítottuk, megvan az otthoni harmónia. Talpunkat csiklandozza meleg, puha szőnyeg, a natúr fa asztalunkat jó érzés megérinteni. A kandallóban ropog a tűz, meleg színek, hangulatos világítás vesz körül. Örülünk, hogy magunk készítettük a dekorációt és azt vesszük észre, olyan jó itthon, hogy nem is szeretünk elmenni. Mindenütt jó, de a legjobb otthon:) 

képek

Télen is jól érzed magad otthonodban, vagy hiányzik még valami a harmóniához?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...