Ugrás a fő tartalomra

A kényelem titka, 7 részben


Miért jó dolog a takaró a kanapén, a tűz a kandallóban vagy a gyertyák az asztalon? Ilyenkor télen a kinti zord időjárás miatt, sokkal többet tartózkodunk otthonunkban. Ezért különösen fontos, hogy ebben a hideg évszakban is jól érezzük magunkat otthon. Ebben a 7 részben megmutatom, hogy lehet otthonunk a téli hónapokban is meleg, otthonos, hívogató. Figyeljük meg, hogy otthonunkban télen is boldogok lehetünk:)

  • Amit biztosan szeretünk
A gyertyafény, a puha párnák, a kandalló melege... Ha ez megvan, már kellemes a hangulat nálunk.

képek
  • Ami hatással van ránk
Az otthon melege, mikor átlépjük a küszöböt, a látvány ami a szemünk elé tárul és az illat. Az otthonunk illata. Fedezzük fel újra otthonunk kényelmét. A tűz ropogását a kandallóban, a gyertyák fényét, a hangulatvilágítások által teremtett meghitt hangulatot.

kép
  • Mire figyeljünk, ha meleg meghitt hangulatot szeretnénk
A sötét, meleg árnyalatú falszínek meghitt, barátságos hangulatot kölcsönöznek. Legyünk bátrak a szín választásban. A barna , bordó árnyalatai ilyenek. A faburkolatok is lehetőleg igazi fából legyenek. Ezek az alap dolgok, de a kiegészítőkkel, textilekkel nagyon sokat tehetünk a meleg hangulatos enteriőr kialakításához.

  • Ami felmelegít
Egy fűszeres gyógytea vagy egy forró kakaó felmelegít bennünket belülről, a vastag gyapjú papucs és takaró pedig kívülről. A bojhos kötött párnák és puha takarók amik körbevesznek a kanapén olvasás vagy film nézés közben, a hőérzetünket növelik és betekerve magunkat a kedvenc takarónkba, jól érezzük magunkat. Ezért lehetnek külön téli takaróink és párnáink. Rakjuk tele kanapénkat annyival amennyi csak ráfér:)

  • Amivel dekorálhatunk
Ezek a kezeletlen fa és natúr dolgok. Ezek általában földszínekben pompáznak és nyugtató hatásúak. Rakhatunk a kandalló mellé fonott kosarat dióval. A kirándulás alatt összegyűjtött tobozok, bogyók, gallyak, termések teljesen megfelelnek erre a céra. Egy szép tálban helyezhetjük el gyertyával, vagy vázában... Ebben a bejegyzésben és  itt találhatunk szép példákat a dekorációhoz.

  • A fény szerepe
A fény az otthonunkban nagyon fontos dolog, különösen abban az évszakban amikor hamar sötétedik és a sok rossz idő miatt kintről nem elég jön belőle. Készíthetünk gyertya kompozíciókat, több helyre tehetünk teamécseseket. A gyertyák és a kandalló fénye a meghitt hangulatért felelős, de szükségvan még több fényre. Ilyenkor használhatunk álló lámpát, érdekes kis lámpákat a komódon és akár falilámpákat is.



  • Hol van a titok
Ha mindezt megvalósítottuk, megvan az otthoni harmónia. Talpunkat csiklandozza meleg, puha szőnyeg, a natúr fa asztalunkat jó érzés megérinteni. A kandallóban ropog a tűz, meleg színek, hangulatos világítás vesz körül. Örülünk, hogy magunk készítettük a dekorációt és azt vesszük észre, olyan jó itthon, hogy nem is szeretünk elmenni. Mindenütt jó, de a legjobb otthon:) 

képek

Télen is jól érzed magad otthonodban, vagy hiányzik még valami a harmóniához?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kis konyha 12 nagy ötlettel..

Ha kicsi a konyhánk akkor se keseredjünk el. Sokszor a legabszurdabb terekből születnek a legötletesebb és egyedibb megoldások. A hármas alapszabályt már biztosan ismeritek. Hűtés - mosogatás - főzés. Ha lehetséges tartsuk meg. Azonban van olyan helyzet, hogy nem tudjuk átrakni a kiállásokat, vagy olyan pici a konyha, hogy úgyis minden kéznél van.    1 .  Ebben a pici részletben az oldalfalakon a keskeny polcok nagyon praktikusak. Jó megoldás a lelógó lámpatest. Bár ennél figyelni kell, hogy, ha nyíló az az ablak nyitható is maradjon.     2 .  Azzal, hogy a felső szekrények fehér színt kaptak, megoldott a tárolás, de mégsem nyomja össze a teret. Az alsó bútor pasztell színe adja meg az otthonos hangulatot.     3 .  A pultlap mélyítésével, ha felülősen is, de az étkezés megoldva. Ezt főleg olyan konyhákban érdemes alkalmazni, ahol az étkezési szokásoknak megfelel. Pl. csak reggelire és esetleg vacsira étkezik otthon egy fiatal pár, vagy egyedülálló hölgy.   

FELÚJÍTUNK, de mi legyen a sorrend?

Kinek mikor kell jönni? Felújítás során sok szakember megfordul leendő szebb otthonunkban:) Ahhoz, hogy ne legyen kavarodás és káosz, előre fel kell készülnünk. Meg kell szerveznünk, hogy minden szakember  a megfelelő időben érkezzen és a munkájában ne legyen zavaró tényező. Ez alatt azt értem, hogy ne legyen csúszás az előző szakterülettel, ami a másik munkáját hátráltatja, vagy akadályozza. Persze közbe jöhetnek nem várt események, de ha felkészültünk, ezeket is jobban tudjuk kezelni:) Elengedhetetlen egy ütemterv készítése. Ezt a következőképpen csináljuk: Készítsünk egy táblázatot. A bal oldalra egymás alá írjuk be az adott szakmákat, lehetőleg a munkák sorrendje szerint. Készítsünk akkora rubrikát, hogy a szakember nevét és telefon számát is be tudjuk írni. A felső sorba pedig az idő kerül napokra vagy hetekre lebontva. A táblázat középső rubrikáiba színes filccel jelöljük vízszintes vonallal, hogy ki mettől meddig dolgozik. Így átláthatjuk a munkafolyamatokat, és hogy mel

Egykori pályaudvar épülete, nyaralóként

Íme a környezet a sínpárokkal.. Hatalmas terem, mintha múzeumban lennénk.. Étkező, kandallóval.. Na de a többi.. Fent a galérián.. Ebből a megvilágításból barátságosabb.. Fa, minden fa.. A nappali igazán bájos, vidékies lett.. Színházban járunk? Nem, csak a hálószoba van elszeparálva.. forrás A fürdő, sok fával egyszerű vonalakkal.. Mit szólsz hozzá?