2011. január 21., péntek

SZÍNEK és stílusok, Retro
Manapság egyre nagyobb teret hódít a retro. A 60-as évek szín- és formavilágát eleveníti fel vagányabb kiadásban. Ehez a stílushoz a lehető legvadabb kontrasztok, legvibrálóbb színárnyalatok társulnak.Ezekkel a vibráló színekkel főként az újra divatos műanyag felületeken, textileken, bútorokon találkozunk.A telített rikító árnyalatok; a pirosak, narancsok, rózsaszínek, jadezöldek, a lila és a fekete-fehér. Mintaként a körök, csíkok, négyzetek, hullámok, stilizált virágok.. jelennek meg. Hosszú távon együttélni e sok szín között?

képek forrása itt
Meggondolandó:)

2 megjegyzés:

  1. szia Móni, ez nekem már nagyon sok, vibráló, egy idő után már idegesítő lenne, ahogy írtad egy korábbi bejegyzésedben, vannak színek, amiket az emberi szem hosszabb ideig nem képes elviselni, én így járnék ezzel...
    És Te melyik stílust érzed közel magadhoz?

    VálaszTörlés
  2. Szia Gabella, ezekkel a színekkel én is így vagyok:)
    Nagyon közel áll hozzám a minimál, az egyszerű letisztult formák miatt, de színekben azért szeretem, ha vannak színek, és fontos, hogy harmónikus legyen. A másik kedvenc a country vagy vidéki stílus, ezt a hétvégi házamba vagy a gyerekszobában tudom magamnak elképzelni:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...